Ocenením Srdce na dlaní 2004 ocenili dobrovoľnícku obetavosť

27.12.2004 Celý región

Slávnosť spojená s ocenením piatich vybraných dobrovoľníčok z Prešovského kraja a kolektívu dobrovoľníkov Centra pre deti a mládeže v Prešove sa uskutočnila ...
Slávnosť spojená s ocenením piatich vybraných dobrovoľníčok z Prešovského kraja a kolektívu dobrovoľníkov Centra pre deti a mládeže v Prešove sa uskutočnila 21. decembra v Prešove. Ide už o ojedinelú akciu na Slovensku, ktorá sa koná pri príležitosti Svetového dňa dobrovoľníkov, pripadajúceho každoročne na 5. december.

Symbolickú cenu z rúk hlavného gratulanta primátora Prešova Milana Benča prevzali starostka obce Čičava v okrese Vranov nad Topľou Mária Nehilová, Anna Madziková z Kapušian v okrese Prešov, Marta Kavalcová zo Stropkova, Anna Kvokačková z Prešova a Zdenka Šimkuličová z Humenného. Ocenené sa venujú práci s Rómami, s telesne a s psychicky postihnutými a o každej platí, že má skutočne \"srdce na dlani\" pre každého, kto ho potrebuje.
Oceňovanie organizuje tretí raz za sebou každý druhý rok Juliana Hajduková, riaditeľka neziskovej organizácie Slovenská akademická informačná agentúra Prešov. Ako pre TASR zdôraznila, dobrovoľníctvo ešte na Slovensku nie je tak rozvinuté, ako by mohlo a aj táto jej iniciatíva má k tomu prispieť. Navyše Organizácia spojených národov vyhlásila toto desaťročie za Desaťročie dobrovoľníctva.
Hodnotiaca komisia dostala dovedna 15 nominácií z celého kraja. Veľmi zvažovala opätovne - po roku 2002 - udeliť cenu farárovi zo Žakoviec Mariánovi Kuffovi. Nomináciu poslala mestská polícia z Kežmarku. Napokon prevážil názor dať ocenenie tým, ktorí ho ešte nemajú.
(jj)
 

Vyberte región

mark